لطفا صبر کنید ...

درباره سنجابک درختی بیشتر بدانید
دسته بندی: مقالات ، تاریخ انتشار: 1400/03/10 ، آخرین بروزرسانی: 1400/04/03
پرینت این صفحه به اشتراک گذاری این صفحه در فیسبوک به اشتراک گذاری این صفحه در تلگرام به اشتراک گذاری این صفحه در واتس اپ به اشتراک گذاری این صفحه در توییتر بزرگ کردن اندازه قلم کوچک کردن اندازه قلم   


سنجابک درختی

به بهانه مشاهده سنجابک درختی در روستای زناسوج بخش الموت غربی، منطقه حفاظت شده طارم سفلی در محدوده دربند کلج و در روستای زرشک بخش مرکزی شهرستان قزوین، فرصتی یافتیم که کمی درباره سنجابک درختی صحبت کنیم.

 سنجابک درختی با نام علمی  Dryomys nitedula از رده پستانداران، راسته جوندگان و خانواده سنجابک ها است.

سنجابک درختی نام علمی: Dryomys nitedula دارای جثه ای کوچک تر از اشگول (یک گونه از تیره سنجابک ها) است. دو نوار چشمی سیاه که تا جلوی چشم ها ادامه دارد در صورت این حیوان به طور مشخص مشاهده می شود. چشم ها درشت اند. گوش ها کوچک ولی از بین موها قابل رویت می باشند. دم بلند و پشمالو است. این سنجابک به رنگ های مختلفی مشاهده می شود، در نواحی جنگلی رنگ موهای پشت، قهوه ای زیتونی و زیر بدن زرد روشن است ولی در نواحی باز، رنگ پشت خاکستری متمایل به زرد و زیر بدن سفید است.
 همین حالا به جامعه حامیان حیوانات «مای ملو» بپیوندید و ما را در این مسیر زیبا همراهی کنید. برای شروع اینجا کلیک کنید.

 اندازه ها: طول سر و تنه 80 تا 130 میلی متر، دم 80 تا 95 میلی متر، پا 19 تا 24 میلی متر، وزن 28 تا 55 گرم .

زیستگاه: جنگل های پهن برگ و سوزنی برگ، درختزارها و باغها است و در اکثر مناطق کشور به جز مناطق بیابانی، مناطق شرقی و سواحل جنوبی دیده می شود

پراکندگی: در اکثر مناطق کشور به جز سواحل جنوبی، خوزستان و سیستان و بلوچستن زندگی می کند. پراکنش جهانی: اروپا ، آسیای مرکزی، عربستان. 

عادات: شباهت زیادی به اشگول دارد. شبگرد است، گاهی در طول روز نیز مشاهده میشود. بسیار چابک است می تواند قاصله دو متر از درختی به درختی دیگر بپرد. غالباً به صورت انفرادی زندگی می کند. خواب زمستانی دارد ولی در برخی از مناطق و حتی کوهستان های مرتفع در طول زمستان نیز مشاهده می شود. در موقع خواب زمستانی خود را به حالت گرد شبیه توپ در می آورد. لانه را در بین شکاف سنگ ها، سوراخ درختان یا َآیانه متروک پرندگان ایجاد می کند. این لانه کروی شکل است و 15 تا 25 سانتی متر قطر دارد. سنجابک ها کمتر دست آموز می شوند و معمولاً به محض تماس دست انسان با آنها به وسیله دندان های پیشین تیزشان گاز می گیرند. 

غذا: این حیوان از میوه های مختلف مانند گردو و بادام و سایر قسمت های گیاهان و همچنین از حشرات، تخم و جوجه پرندگان تغذیه می کند

 تولید مثل: معمولاً یک بار در سال تولید مثل می کنند. مدت آبستنی حدود 25 روز است و دو تا هفت بچه می زایند. در 16 روزه گی چشم ها باز می شوند، چهار تا پنج هفته وابسته به مادرند و بعد از گذراندن اولین زمستان تولید مثل می کنند .

سنجابک درختی به دلیل پراکندگی گسترده و استفاده از زیستگاه های مختلف جمعیت پایداری داشته و در فهرست سرخ IUCN در طبقه کمترین نگرانی یا  LC قرار دارد.

سنحابک درختی بر روی درخت

منبع: با تغییر از ایرنا [لینک]




در «مای ملو» تبلیغات رایگان است. برای ارسال آگهی خود «اینجا» کلیک کنید.

نظرسنجی: روز جهانی گربه چه روزی است؟
100% 17 مرداد (8 آگوست)
0% 26 بهمن ماه (14 فوریه)
0% 4 شهریور (26 آگوست)
سوال نیم روز

  • کوالا از چه نوع برگهایی برای غذا استفاده می کند؟
    برای دیدن پاسخ 2 ثانیه موس خود را بر روی این متن قرار دهید یا این متن را یک مرتبه لمس کنید و 2 ثانیه منتظر بمانید.

    پاسخ

    اکالیپتوس



    اگرچه داشتن بچه گربه های زیبا و بازیگوش یک نعمت است ولی بدلیل عدم کنترل جمعیت حیوانات، جمعیت گربه ها نمودار افزایشی و نگران کننده دارد. ما از تمامی حا...